Idei de cadouri pentru persoanele dragi din viata ta

Iti faci probleme in privinta cadoului pe care trebuie sa-l faci in viitorul apropiat? Esti perfectionist/a de fel si vrei sa faci cel mai tare cadou unei persoane dragi?

A darui un cadou emotionant este modul perfect prin care iti poti exprima afectiunea fata de un om apropiat din viata ta.

Pentru asta, ti-am pregatit o lista de idei de cadouri si niste sfaturi care te vor ajuta sa faci un cadou cu adevarat creativ.

 

Cateva idei de cadouri simple:

 

Un album foto cu momentele cele mai de pret petrecute impreuna.

O cana cu o poza imprimata. Ar fi bine ca poza respectiva sa evoce o amintire (focusul sa fie pe povestea din spatele acesteia; o poza tip buletin pe o cana ar arata destul de ciudat)

Un abonament la sala. A mentionat vreodata persoana respectiva ca vrea sa slabeasca sau sa faca muschi? Daruindu-i un abonament la sala poate fi cea mai sanatoasa idee de cadou.

Un biletel prin care ii transmiti urari calduroase.

O excursie spontana de o zi la munte sau la mare.

..Si un sac de dormit daruit la fata locului.

O carte de bucate, daca ii place gatitul.

O pereche de casti, daca ii place muzica.

Un cos cadou plin cu lucruri mici, dar frumoase si expresive. Ideea e sa customizezi acele lucruri pentru a le da insemnatate si valoare emotionala. Trebuie doar sa-ti folosesti imaginatia.

Haine care ti-au ramas mici. Poate ai si lucruri haioase (costumatii, masti, benzi desenate, etc.) pe care ai vrea le incluzi in marele tau cos cadou.

O prajitura sau o masa facuta de tine ii transmite persoanei dragi ca esti dispus sa-ti sacrifici timpul pentru a o face fericita.

Daca ai posibilitatea, ii poti da fructe si legume din propria gradina. Daca locuiesti la oras, poti comanda fructe si legume bio de pe net.

Un clipulet de Youtube cu poze si/sau urari. Daca este vorba de o zi de nastere, poti fi creativ, surprinzandu-l pe sarbatorit cu urari din partea prietenilor

Un lucru pe care multi oameni il vor, insa putini il exprima este dorinta de a primi bani drept cadou. Daca urmeaza ziua de nastere a unui prieten dificil si nu stii ce i-ar placea, poti sugera alternativa asta pentru a-i vedea reactia. S-ar putea sa ramai surprins!

 

Un cadou grozav merita o prezentare mai buna decat simpla inmanare. Un pic de “tam-tam” inainte de a satisface curiozitatea sarbatoritului va da un plus de valoare cadoului.

In perioada sarbatorilor de iarna, poti oferi mai multe obiecte de-odata folosind mai mutle cosuri de Craciun pe care sa le pui sub brad pentru cei dragi.

Acelasi lucru il poti face in perioada pascala oferindu-i cadouri impachetate intr-un cos de Paste.

 

Cum sa transformi un cadou intr-o experienta placuta?

 

Poti surprinde persoana prezentandu-te fara niciun cadou. Spune-i unui prieteen comun sa-i inmaneze cadoul ceva timp dupa. Este destul de amuzant, daca stii ca persoana respectiva tine la glume.

Multi sunt de parere ca un obiect isi pierde din farmec dupa o perioada scurta de timp. Pentru a face un cadou cu adevarat memorabil, ai putea lua in calcul daruirea unui cadou imaterial (o excursie, o iesire la munte, un concert).

Si mai bine daca acesta te va implica si pe tine. Pana la urma, cel mai valoros lucru pe care il poti poti oferi cuiva este timpul din viata ta. Astfel, veti avea parte amandoi de experiente placute si noi amintiri care vor intari conexiunea sufleteasca dintre voi.

 

Iata cateva idei de cadouri imateriale potrivite pentru orice varsta:

 

Un bilet la un eveniment (teatru, stand-up comedy, concert, yoga, festival). Cauta un pic pe net si vezi ce evenimente urmeaza. Nu conteaza ca evenimentul respectiv se va desfasura la o luna de la primirea cadoului. Important este ca acel eveniment sa aiba insemnatate pentru cel care primeste cadoul. Ideal ar fi sa fii si tu acolo cu el sau ea la eveniment.

Cum daruim acest cadou? Il poti pune intr-un plic si sa i-l inmanezi personal (sau sa pui o cunostinta comuna sa i-l daruiasca in locul tau). Daca vrei sa fie si mai special cadoul, il poti pune intr-un cos cadou “la pachet” cu alte obiecte personalizate.

 

Lectii in particular. Ai vreun hobby, vreo limba straina sau orice alt lucru la care te pricepi? In cazul in care persoana respectiva este pasionata de acel lucru, ii poti oferi “darul” intelepciunii tale.

Cum daruim acest cadou? Poti cumpara o felicitare pe care vei mentiona numarul lectiilor si scopul acestora. Daca te simti creativ, poti personaliza un bilet (nu iti trebuiesc mari skilluri in ale Photoshop-ului). Vei gasi pe acest site modele de bilete.

 

Un abonament. Cumva ai auzit vorbindu-se despre un anume curs sau cat de mult isi doreste sa invete sa fie fotograf? Cauta pe internet cursuri (online sau face-to-face). Ai grija sa fie si disponibila persoana pe perioada cursului. Daca ai posibilittea, inscrie-te impreuna cu persoana respectiva pentru a va ambitiona reciproc.

Cum daruim acest cadou? Pune biletul sau bonul fiscal, insotit de un biletel cu un mesaj de incurajare pentru ce va urma.

 

O reteta deosebita. Daca persoanei dragi ii place sa gateasca, poti gasi o noua reteta pe care sa o incercati impreuna. Cumpara toate ingredientele si ustensilele necesare si gateste ceva deosebit alaturi de persoana deosebita.

Cum daruim acest cadou? Umple un cos cu toate ingredientele si ustensilele necesare plus cartea de bucate sau reteta printata (daca este preluata de pe Internet). Include si o invitatie cu data cand se va desfasura seara de gatit.

 

Un treasure-hunt dupa mancare. Daca persoana in cauza este mai degraba un fan al mancarii si nu al gatitului, poti organiza un treasure-hunt prin locurile unde servesc mancarea lui preferata. Ca idee, poti alege 3 locuri: un restaurant, o cofetarie si o berarie (da, berea este aliment, deci se pune).

Cum daruim acest cadou? Folosesti print-screen pe Google Maps, printezi harta orasului si incercuiesti locatiile unde urmeaza sa mergeti. Pui harta intr-un plic elegant si i-l daruiesti intr-un mod surprinzator.

 

Prea multe idei de cadouri? Spor la ales!

 

Acum ca ai cateva puncte de pornire, alegerea ideala depinde de tine si de spiritul tau de observatie.

Este foarte important sa privesti lucrurile din unghiul sarbatoritului sau sarbatoritei.

Poti face usor greseala de a oferi un cadou care nu are nicio treaba cu dorintele sau gusturile persoanei respective. In acest caz, un cadou valoros poate fi privit ca pe o tentativa de lauda si egoism din partea ta.

Concentreaza-te pe fericirea celeilalte persoane si fii creativ!

 

Ultimile stiri

Produsul a fost adaugat in cos !