Top 3 mituri despre cadouri

3 mituri cadouriCadourile: cui nu ii place sa le primeasca sau sa le ofere? Acest subiect a fost indelung dezbatut si tocmai de aceea, noi am facut un top al miturilor despre cadouri pe care il impartasim cu tine iar la sfarsit suntem curiosi sa vedem care este si parerea ta.

# De cele mai multe ori, nu ne gandim cu adevarat la gusturile celor care urmeaza sa primeasca cadoul!

In general oamenii sunt tentati sa ofere acele cadouri pe care ei insisi si-ar dori sa le primeasca. Gandeste-te doar de cate ori te-ai aflat in situatia in care trebuia sa alegi un cadou insa nu aveai nici cea mai mica idee ce anume sa cumperi, ce gusturi avea persoana respectiva sau ce i-ar placea sa primeasca.

In astfel de situatii, tindem sa ne raportam la noi, la ce am vrea noi sa primim si cumva ne inducem ideea ca acela este cadoul perfect. Insa, chiar asa este? Acest lucru este sustinut si intr-un articol publicat de The Wall Street Journal unde se vorbeste despre faptul ca tot mai des, nu interpretam corect dorintele apropiatilor.

#Apreciem cu adevarat doar lucrurile pe care ni le dorim

Unele persoane acorda destul de mult timp si energie pentru alegerea cadourilor. Potrivit unui studiu publicat in revista Journal of Experimental Psychology, acest lucru nu inseamna neaparat ca aceste daruri vor fi si apreciate la adevarata valoare. Se pare ca ceea ce conteaza cel mai mult nu este efortul pe care il investesti cautand cadoul ci darul propriu-zis si daca acesta se pliaza pe gusturile celui/ celei care urmeaza sa-l primeasca. In acest sens, Nicholas Epley, specialist in stiinta comportamentului uman afirma faptul ca “oamenii apreciaza mult mai mult un cadou atunci cand acesta reprezinta lucrul pe care l-au cerut. Nu gestul conteaza, ci cadoul in sine". Oare intr-adevar asa este?

#Unii oameni daruiesc cadourile primit

Francis Flynn, profesor la Stanford intareste mitul de mai sus, sustinand faptul ca “sunt si oameni care au daruit din cadourile primite deja.” Desi nu este o practica recomandata, se poate intampla sa ni se ofere daruri care nu ni se potrivesc, cu care nu simtitm ca rezonam sau pur si simplu nu ne plac inca de la primul contact vizual. Iar daca apare oportunitatea de a le oferi altcuiva care le-ar putea aprecia mai mult, de ce sa nu le dam mai departe? Totusi, pentru a evita situatiile jenante, indicat este sa fim onesti si sa recunoastem ca acela este un dar pe care l-am primit si noi la un moment dat. Unele studii realizate de American Express arata ca aceasta practica este tot mai populara in preajma sarbatorilor cand toata lumea este in febra cumparaturilor.

Tie ti s-a intamplat vreodata sa daruiesti un cadou pe care l-ai primit la randul tau de la altcineva?

Ultimile stiri

Produsul a fost adaugat in cos !